fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ekoambasador zenepa lika

Екоамбасадорка Зенепа Лика

Улцињската солана е дом на дури 50% од европските видови птици а новиот екоамбасадор на Дома, Зенепа Лика, ја раскажува приказната за тоа како се заљубила во овој предел и како и се изборила за неговото прогласување за заштитено подрачје на Црна Гора. Нејзината мисија не завршува со соланата во Улцињ – таа продолжува да го штити природното и културното наследство на својата земја.

Автор: Вук Вујисиќ

Сподели