fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ekoambasador lejla kusturica feat

Екоамбасадорка Лејла Кустурица

Босанските реки, како и оние во останатиот дел од регионот, беа под силен притисок од владејачките политики за создавање електрична енергија со мали хидроелектрани. Лејла Кустурица, правничка по професија но активист по определба, ја објаснува борбата при која граѓаните на Босна и Херцеговина успејаа да ги обезбедат слободните текови на дел од нивните реки.

Новинар: Слаѓан Томиќ
Камера и монтажа: Зоран Куљанин

Сподели