fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
eko ambasador iva cupic feat

Еко-амбасадор – Ива Чупиќ

Природата станува многу повеќе гостопримлива штом ја спознаеме – сите влекачи, инсекти и водоземци кои обично ги заплашуваат луѓето се всушност само дел од големиот мозаик. Преку едукација и информација на јавноста за атрибутите и природата на овие видови се намалува вообичаениот страв од нив и се зголемува љубовта кон се што не опкружува – и токму тоа е мисијата на Ива Чупиќ, новиот еко амбасадор на Дома.

Камера и монтажа: Марко Петровиќ

Сподели