fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Ден на планетата Земја

Оваа година, јубилејно по 50 пат светот го одбележува Денот на планетата Земја. Денеска, го славиме чудото наречено живот што за сега знаеме дека постои само на оваа сино-зелена топка која плови во Универзумот. Големите еколошки и природни катастрофи за кои сведочиме треба да ги разбереме како порака што Мајката Земја ни ја испраќа на сите.

Ги поканивме Претседателот Стево Пендаровски и британската амбасадорка Рејчеј Галовеј заедно да го одбележиме Денот на планетата Земја и да испратиме порака дека сите заедно мора да учествуваме во подобрувањето на животната средина и во намалувањето на последиците од климатските промени.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели