fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Шумите и човекот

Шумите се првиот и најстариот дом на човекот. Како се менувале човековите навики, така се менувала и шумата. Но, денес шумата се соочува со промени кои и да сакаме не можеме или не смееме да ги спречиме. Моликата на Пелистер полека исчезнува, а слично е и со смрчата на Маврово. Нови видови се појавуваат, додека старите се повлекуваат. Со годините како да сме заборавиле, што се добиваме од шумите и како треба за нив да се грижиме и заштитиме.

Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели