fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Тлото кое го губиме

Последиците од климатските промени повеќе не се само сценарија за иднината. Пред нашите очи се губат важни екосистеми, почва, брегови и човечки животи. Потонати острови, плажи и потопени домови се само дел од последиците со кои ќе се борат земјите од Западен Балкан во наредните децении.

Ова е приказната за нас и нашето тло кое го секојдневно го губиме, но и за итната адаптација кон климатските промени, за да зачуваме нешто за генерациите по нас.

Автори: Кирил Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Актер: Ѓорѓи Нешкоски
Монтажа: Борче Крстевски
Камера: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов
Локална поддршка: Вук Вујисиќ, Алтин Фуртизи
Благодарност до: Сузана Ганиќ

Сподели