fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ekolosko obrazovanie i klimatska pismenost novoto normalno za nasite deca featured

Еколошко образование и климатска писменост „новото нормално“ за нашите деца

Високи температури во пролет, изгор лета, бури со силни електрични празнења, поплави, суши – климатските промени го менуваат нашето секојдневие. Затоа, еколошкото образование и климатската писменост стануваат „новото нормално“ за нашите деца. Експерти бараат промени во нашиот образовен систем, и во содржините и во пристапот. Со меѓународна поддршка веќе се спроведуваат проекти за искуствено учење од најмала возраст. Од Бирото велат – со новата концепција веќе се изготвени нови наставни програми коишто ќе придонесат за еколошки едуцирани генерации, подготвени за акција.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Иван Поповиќ
Монтажа: Ристо Душковски

Сподели