fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e ekoloshka ekonomija featured

Што е еколошка економија?

Илустрација од раце како држат еколошки симболи, со текст: „Еколошката економија го проучува односот на човекот кон природните ресурси.“
Во Македонија постои децениско недомаќинско управување и трошење на природните ресурси особено водата и дрвната маса. Се уште кај нас постои старомоден поглед кон природата како депо со бескрајно многу ресурси кои чекаат да ги искористиме. Со ваков однос, штетите што ги правиме кон природата ќе ни се вратат како неповратни проблеми.

Сподели