fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto se ekoloshki problemi featured

Што се еколошки проблеми?

Илустрација со шише под вода, со текст: „Еколошки проблеми се ефектите на човечката активност врз животната средина.“

Листата на еколошки проблеми во Македонија постојано расте. Поголемиот дел од еколошките проблеми се тесно поврзани па затоа тешко може да се издвои кој од проблемите од поважен или итен, но управувањето со отпад, драстичното намалување на загадувањето и заштитата на природните вредности се добри точки за започнување на решавање на состојбата со животната средина.

Сподели