fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
den na zemjata 2021 featured

Ден на Земјата

Светскиот ден на планетата Земја, оваа година го одбележуваме додека природата и живиот свет на планетата се соочени со големи предизвици и опасности. Климатските промени и појавите кои доаѓаат со нив се се поочигледни, биолошката разновидност се соочува со масовно истребување, а речиси да нема дел од планетата без пластика во или на него. Од нас, луѓето како вид, зависи на каква планета ќе сакаме да живееме. Дали можеме да замислиме подобра Земја за сите нас?

Сценарио: Ана Алексовска, Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
2Д илустрација: Филип Велковски
Композитинг: Горјан Атанасов
Наратор: Ѓорѓи Нешкоски

Сподели