fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
odrzana prvata koordinativna sredba na eko platformata doma intro

Одржана првата координативна средба на еко платформатa #ДОМА

Претставници на јавни институции, граѓански организации и инцијативи учествуваа на работната средба која Институтот за комуникациски студии ја организираше на 24 декември со цел да го утврди начинот на кој меѓусебно би соработувале и заеднички би делувале во мапирање и решавање на проблемите со животната средина.

Исто така, беше преставен подсајтот #Дома и можностите кои ги нуди. Како резултат од состанокот беше изготвена листа на приоритетни еколошки проблеми со кои се соочуваат граѓаните и во чие решавање е потребно да се вклучат сите. Ова средба преставува една од низата активности кои Институтот ги организира во рамки на еколошката платформа #ДОМА.

d1

Сподели