fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
podobruvanje na sistemot za rano predupreduvanje od poplavi vo slivot na rekata drim intro

Подобрување на системот за рано предупредување од поплави во сливот на реката Дрим

Градењето ефикасен систем за предупредување од поплави е клучен фактор во справувањето со вакви природни катастрофи. ГИЗ од 2012 година работи на оваа проблематика во регионот.

Погледнете го видеото кое го сними ГИЗ за практичните обуки на управите за хидрометеоролошки работи од земјите по течението на реката Дрим како да ги користат технолошките можности при справување со поплавите.

Сподели