fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
video kolaz doma2021

Видео-колаж: Дома во 2021 година

Од биодиверзитетот на високите врвови се до оној скриен во речните длабочини, од приморјето на западен Балкан до делтата на Вардар во Грција, низ изолираните заедници кои ги чуваат автохтоните сорти до урбаните места каде се генерира загадувањето на животната средина – Дома ги истражи и презентира еколошките проблеми но и решенија и стремежи со кои се соочи целиот регион изминатата година.

Монтажа: Борче Крстевски
Камера: Љубомир Домазетов

Сподели