fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
demirkapiskata klisura po izbori ke moli za stariot sjaj featured

Демиркаписката клисура по избори ќе моли за стариот сјај

Изградени 28 километри автопат за брзо спојување со омилени дестинации, но значи ли тоа дека се оддалечивме од природата? Автопатот Демир Капија – Смоквица го доби својот лик, но „под тепих“ го стави целиот шут што остана. Спортисти од качувачки тимови се загрижени што нивната Демиркаписка клисура го изгуби својот сјај откако тони шут завршија таму. Природата секој ден ја открива „шминката“ и го вади сиот шут кој набрзина бил само потрупан. Пластични цевки ја прекинаа Челевечка река, стотици риби го изгубија своето живеалиште, а реките пресушија. Се чекаат локалните избори за новите власти да ја разгледаат состојбата.

Сподели