fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
trnliv patot do ekoloskata evrointergacija featured

Трнлив патот до еколошката евроинтергација

Македонија каска во исполнувањето на задачите и обврските во областа на животната средина зададени од Европската Унија. Нерешливи се проблемите со собирање и обработка на отпад, прочистување на реките, намалување на загаденоста на воздухот…. Во исполнувањето на сопствените цели, земјава доцни и со роковите кои сама си ги поставува. Министерот за животна средина Насер Нуредини не ја негира оваа состојба. Вели дека се доцни поради бавните бирократски процеси и пред сѐ поради тоа што секоја година имаме избори, а тоа значи дека имаме 3 изгубени месеци.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Сподели