fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
sto se invazivni vidovi featured

Што се инвазивни видови?

Ненамерноста и невниманието на човекот, зголемиот транспорт и размена на стоки како и климатските промени нудат можност да се зголемува појавата на странски и инвазивни видови во Македонија и регионот. Засега, државата нема начин на кои ги контролира и истражува инвазивните видови. Но, што всушност е инвазивен вид и дали се опасни?

Сподели