fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Еко-амбасадор – Јован Божиноски

Во планинарскиот клуб “Љуботен”, низ сокачињата на Тетово, се чуваат најстарите дрвени скии кои се спуштиле по Шар Планина, уште во 30тите години на минатиот век. Фотографии од планинари, опрема и дописи од меѓувоениот и повоениот период, се грижливо чувани од Јован Божиноски, претседателот на овој клуб и новиот еко-амбасадор на ДОМА.
Неговата љубов за Шара е заразна а, неговата визија е на сигурен пат да се оствари. Тој го познава секој жител на планината, од падините, па се до нејзините високи врвови и со нив заедно работи на унапредување и зачувување на природните вредности на Шара.
Режија: Ана Алексовска
Камера: Владимир Димоски
Монтажа: Борче Крстевски
Сподели