fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Млади истражувачи

Низ Македонија се кријат многу природни вредности кои чекаат да бидат откриени. Ентузијазмот на неколкумина млади истражувачи, биолози и еколози водени од заветот на прерано починатиот професор Љупчо Меловски, доаѓат до откритија важни за националното и европското природно наследство.

Инситутот за комуникациски студии и редакцијата Дома го посветуваат својот нов филм „Млади истражувачи“ на ликот и делото на професорот Љупчо Меловски.

Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Камера: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели