fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Hulumtus të rinj

Në Maqedoni fshihen shumë vlera natyrore të cilat presin të zbulohen. Entuziazmi i disa hulumtuesve, biologëve dhe ekologjistëve të rinj të udhëhequr nga zotimi i profesorit të ndjerë Ljupço Melovski, rezulton në zbulime të rëndësishme për trashëgiminë natyrore kombëtare dhe Evropiane.

Instituti për Studime të Komunikimit dhe redaksia Doma ia kushtojnë filmin e tyre të ri “Hulumtues të Rinj” personalitetit dhe veprës së profesor Ljupço Melovskit.

Autor: Kirill Przho
Regjia: Ana Aleksvoska
Kamera: Toni Stojanovski, Ljubomir Domazetov
Udhëheqës: Gjorgji Neshkoski
MontazhL: Borçe Krstevski

Share