fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Однесено со реката

На Балканот освен бурната историја и минато, ги делиме и природните богатства и реките. Реките нè раздвојуваат, но и нè спојуваат. Тие во себе ја носат нашата неодговорност кон природата и ја споделуваат со државите соседи. Со новиот краток еколошки документерен филм „Однесено со реката“ ја раскажуваме приказната за три балкански реки, неми сведоци за регионалното загадување. Добредојдовте во новата, четврта сезона на ДОМА филм – приказни од и за природата.

Автори: Кирил Арсовски Пржо, Жанета Трајкоска, Ана Алексовска
Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Режија: Ана Алексовска
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски
Благодарност до: Ивор Фука, Тијана Бајиќ

Сподели