fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo

Фосилната ризница на Македонија

Дебелите слоеви на почвата гриживо ги чуваат фосилните остатоци и целокупното палеонтолошкото богатство на Македонија. Постоењето на неколку локалитети во земјава не сместуваат како интересна дестинација за истражување, но што значи да се биде палеонтолог денес. Особено ако си жена и си единствен истражувач на толку нечепната територија.

Сподели