fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
kako se informirate za ekoloskite prasanja i problemi fb

Како се информирате за еколошките прашања и проблеми?

Во првиот месец од есента ги прашавме граѓаните како се информираат за еколошките прашања и проблеми. Најголемиот дел од граѓаните (85%)за еколошките теми се информираат преку електронските медиуми, додека 8.3% преку формалното образование. Само 2% одговориле дека за оваа тема се информираат преку традиционалните медиуми.

Во месеците на енормни загадување на амбиенталниот воздух, граѓаните се повеќе одбираат да се информираат преку социјалните медиуми во недостиг на еколошки теми на традиционалните медиуми.

Сподели