fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
klimatska anksioznost featured

Климатска анксиозност

Фотографија од рака која држи транспарент на која пишува "Climate Justice Now", со текст на целата фотографија кој гласи: „Младите се повеќе се плашат за својата иднина соочени со климатските промени“Појавата на страв за иднина, несигурност за себе, семејството и околината како и за последиците од климатските промени е нова психолошка состојба која се нарекува климатска анксиозност.

Сподели