fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
pirotehnikata vlijae vrz prirodata featured

Пиротехниката влијае на природата

Фотографија со огномет и текст „употребата на пиротехника во летните месеци ја зголемува шансата за шумски пожар“.

Огнометите, отворени огани, хартиени фенери како и други пиротехнички средства претставуваат голема закана за шумите и живиот свет особено кога се користат во најтоплиот и најсушен период од годината во Македонија.

Сподели