fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e ekoloshka kriza featured

Што е еколошка криза?

Илустрација од поплавени куќи, дрвја и автомобили, со текст: Еколошка криза е драматична, разорна и неповратна промена во животната средина.

Уништувањето на живеалиштата и екосистемите, загадувањето на воздухот, водата и почвата како и неразумното искористување на природните ресурси од ден во ден ја зголемуваат можноста за појава на еколошка криза.

Сподели