fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
sto e ekoloska katastrofa fb

Што е еколошка катастрофа?

Треба да се прави разлика помеѓу еколошка и природна катастрофа. Природни катастрофи се природни настани на површината на Земјата кои имаат трајни или привремени последици врз природата, како што сеземјотреси, урагани и вулкански ерупции.

sto e ekoloska katastrofa fb

Сподели