fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e fragmentacija na zivealista featured

Што е фрагментација на живеалишта?

Илустрација со текст: Фрагментација на живеалиште е разделување на живеалиште на повеќе делови со човекови интервенции што негативно влијае на живиот свет.

Фрагментацијата на шумските предели е резултат на изградба на инфраструктура како автопати и е често поврзано со неправилно управување со шумите и шумски пожари.

Сподели