fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska adaptacija feat

Што е климатска адаптација

Илустрација со текст: Климатска адаптација е сет на мерки и процеси кои треба да ги подготват екосистемите за последиците од климатските промени.Според Студијата за влијание на климатските промени врз здравјето на луѓето во Македонија, климатските промени ќе предизвикаат сериозни последици врз здравјето на луѓето но сепак сериозноста на овие последици ќе зависи од регионот и од способноста на населението да се подготви, да се справи и да се опорави од директните влијанија и од индиректните влијанија. 

Сподели