fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska kriza featured

Што е климатска криза?

Илустрација со текст: Сите штетни последици од климатските промени врз природата и човекот се нарекуваат климатска криза.

Доколку сакаме да се заштитиме од последиците од климатските промени и да го намалиме нивното влијание, мораме да размислуваме за одржлив развој на државата воден од разумно користење на природните ресурси, заштита на шумите и строга контрола врз загадувачите и индустријата.

Сподели