fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska pismenost feat

Што е климатска писменост

Илустрација од земјината топка која расне како цвеќе од саксија, со текст: Климатска писменост е разбирање на човековата улога во создавање на услови за климатски промени.

Недостатокот од елементарно еколошко образование, ширењето на лажни вести и промовирање на пропаганда за скептицизам кон постоењето на климатските промени преставуваат сериозна опасност во борбата со справување на последиците што климатските промени ги носат со себе.

Сподели