fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
sto e klimatska pravda featured

Што е климатска правда?

sto e klimatska pravdaСпоред основните принципи на климатската правда, како дел од еколошкото право, државата е условена да ги спроведува сите потребни мерки да ги заштити граѓаните од последиците од климатските промени.

Сподели