fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska ranlivost feat

Што е климатска ранливост

Илустрација со текст: Климатска ранливост е чувствивелност на екосистемите кон климатските промени.

Земјоделството е еден од најранливите сектори во Македонија од аспект на климатските промени и според Националната стратегија за земјоделство и рурален развој, доколку не се преземат најитни мерки за справување со очекуваните промени, реално е да се очекуваат огромни загуби и штети на земјоделските производи.

Сподели