fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e klimatska shteta featured

Што е климатска штета?

Илустрација со текст: Климатска штета се еколошките, социјалните и економските проблеми кои се резултат на климатските промени.

Климатските промени во Македонија носат намален водостој на реките и езерата, долги периоди на суша, силни временски непогоди како и ерозија на земјиштето.

Сподели