fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
sto e masovno izumiranje

Што е масовно изумирање?

Во историјата на планетата до сега се забележани пет масовни изумирање на видови. Последното изумирање било пред 66 милиони години, предизвикано од удар на астероид. Многумина сметаат дека сега живееме во шестото масовно изумирање на видовите, предизвикано од климатските промени.

sto e masovno izumiranje

Сподели