fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
odrzliv turizam featured

Што е одржлив туризам?

Илустрација со човек во шума, со текст: „Одржлив туризам е начин на развивање на туризмот кој не влијае негативно на животната средина“. До сега во Македонија, природата е таа што ја плаќала крајната цена за сите обиди за развој на масовен туризам, нешто за кое што државата нема никаков капацитет.  

Сподели