fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e refugium featured

Што е рефугиум?

Илустрација со текст: Рефугиум е област во која климата и вегетацијата остануваат релативно непроменети и заради тоа служат како засолништа за загрозените видови.

Изградба на хидроакумулации во речните клисури доведува до потопување на големи површини од клисурите, кои претставуваат рефугиуми на реликтни растенија.

Сподели