fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
shto e strogo zashtiten vid featured

Што е строго заштитен вид?

Илустрација од рис со текст: Строго заштитен вид е загрозен вид кој е под законска заштита поради закана од исчезнување.

На листата на строго заштитени видови во Македонија се наоѓааат дури 6 вида цицачи: кафеава мечка, дива мачка, балкански рис, видра, македонска стоболка и балканска снежна полјанка.

Сподели