fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
tajniot zhivot na pchelite featured

Тајниот живот на пчелите

Пчелите се голема и разнолика група на инсекти кои имаат неколку важни улоги во екосистемот. Во последните години, во јавноста кружат многу погрешни или различни информации околу нивниот живот, екологија и функција. Медоносната пчела не е единствен вид на пчела во светот, туку само само мал дел од големата видова разновидност на оваа група. Во ова едукативно видео, асс. Јована Била Даубаиќ, од Факултетот за биолошки науки – Белград, ќе ви објасни се што треба да знаете за овие неверојатни животни.

Сподели