fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
za zastita na prirodata nedostiga covecki kapacitet featured

За заштита на природата потребен е човечки капацитет

Фотографија од лица кои се движат на планина, со текст: Македонија со години не вложува во развој на кадри кои ќе се грижат за природата.

За да се заштитат ретките и значајни видови и екосистеми, правилно да се управува со зашитените подрачја како и за да се проучува влијанието на човекот кон природата потребно е развој на стручни кадри кои ќе се дел од државната администрација.

Сподели