fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
prespa ezeroto koe isceznvua pred nas featured

Преспа – езеро кое исчезнува пред нас

Преспанското езеро исчезнува пред нашите очи. Нивото на водата е драматично повлечено, како резултат на намалените врнежи, климатските промени, лошите аграрни практики, нарушениот баланс.

Трите земји кои го делат езерото се мобилизирани, но досегашната слаба и речиси непостоечка размена на податоци и информации внесува загриженост за иднината. ДОМА, преку размислувања од  Македонија, Албанија и Грција, го вклучува црвениот аларм.

Новинар: Мартин Пушевски
Снимател: Сашо Доковски
Монтажа: Борче Крстевски

Сподели