fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
da ja koristime vodata umereno featured

Да ја користиме водата умерено

Фотографија со маж кој со црево прска вода во градина, со текст: „Умерено користете ја водата кога ги наводнувате дворовите и градините.“

Погрешна е информацијата дека Македонија е земја богата со водни ресурси. Ние вртоглаво брзо ја губиме водата и многу делови од државата се под опасност да останат сосема без вода. Секој литар зачувана вода е значаен.

Сподели