fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
izumiraat avtohtonite makedonski sorti featured

Изумираат автохтоните македонски сорти

Можеби даваат помал род, но затоа вкусот и квалитетот на производите од автохотните македонски семиња е неспоредливо подобар отколку на оние од увоз. За жал, во нашата земја од полињата исчезнуваат овие сорти и зачестено се сеат семиња од увоз. Истражувавме дали воопшто некој се грижи за зачувување на автохтоните македонски производи.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Владимир Тевчев

Снимател: Иван Камчев

Сподели