fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
odrzuvanje na nacionalnite parkovi featured

Одржување на националните паркови

Фотографија од предел во НП Маврово, со текст: „За да се зачуваат, националните паркови мора да станат самоодржливи.“
Со воведување на систем на самодржливост и самофинансирање, раководствата на националните паркови ќе може да се фокусираат кон заштита и унапредување на состојбата на парковите и ќе се запре со децениската традиција на продавање на огревно дрво.

Сподели