fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
11111 1

Шара е национален парк во Косово веќе 30 години

За националниот парк Шара во Косово се грижи посебна дирекција која го регулира рационалното користење на природните добра. Ловот е забранет, а дозволена е сеча на дрвја само за потребите на локалното население. Со прогласување на Шар Планина за национален парк и од страната на Македонија ќе се овозможи заштита на биодиверзитетот во целост.

Сподели