fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
zenite i zivotnata sredina featured

Gratë dhe mjedisi jetësor

Gratë në mbarë botën kanë rol të rëndësishëm në menaxhimin me burimet natyrore të familjes dhe komunitetit dhe ato të parat e ndiejnë degradimin e mjedisit jetësor. Në shumë komunitete në mbarë botën, gratë janë ato që menaxhojnë me ujërat, burimet e energjisë, ushqimin si dhe me pyjet dhe kullosat. Por, cila është lidhja sot, ndërmjet gruas dhe mjedisit jetësor?

Share