fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
zenite i zivotnata sredina featured

Жените и животната средина

Жените низ целиот свет имат важна улога во управувањето на природните ресурси на семејството и заедницата и тие први ја чуствуваат деградацијата на животната средина. Во многу заедници низ целиот свет, жените се тие го ги управуваат водите, извори за енергија, храна како и шумите и пасиштата. Но, која е врската помеѓу жената и животната средина денес?

Сподели