fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
belasica planina na tri drzavi intro

Беласица, планина на три држави

Сплотени селани од подножјето на планината Беласица во Грција, ги обновуваат застарените планинарски патеки, поставуваат информативни табли и со тоа ги враќаат љубителите на природата назад во ова жариште на биодиверзитет. Самиот врв на Беласица припаѓа на Грција, Бугарија и Македонија, а нивната порака е: кога станува збор за природата, границите не постојат.

Камера и монтажа: Василос Коматас
Новинар: Полина Колокотрони

Сподели