fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
ke zagubime retki gosti dokolku ne gi zastitime feat

Ќе загубиме ретки гости доколку не ги заштитиме

Волонтери и вработени во Македонското еколошко друштво (МЕД) на почетокот на годинава го спроведоа зимското пребројување на водните птици. Главна цел на таканаречениот зимски цензус е да се увиди дали има разлики во бројноста на птиците низ годините и следствено на тоа да се утврди дали има уништување на нивните живеалишта. Данка Узунова од МЕД открива детали од оваа благородна активност, но и загрижувачки трендови коишто треба да го вклучат алармот за заштита на птиците.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Фотографија: Тони Стојановски

Сподели