fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
malite hidrocentrali se unistuvaci na prirodata feat

Малите хидроцентали се уништувачи на природата

Фотографија од ископ за мала хидроцентрала, со текст: Со малите хидроцентрали се уништуваат реки и рурални заедници, а се богатат поединци.

Изградбата на малите хидроцентрали ги уништува речните системи, остава неповратни последици врз природата, го менува начинот на живот на заедните и го загрозува животот на локалното население.

Сподели