fbpx


За Дома
Дома е едукативна еколошка онлајн платформа на Институтот за комуникациски студии.
За ИКС
IKS
Мисијата на ИКС е да помогнеме во зајакнувањето на македонската демократија во работата со медиумите, граѓанското општество и јавните институции, едуцирајќи критична јавност која ќе бара поголема транспарентност и отчетност преку вклучување на граѓаните во креирањето јавни политики.
+389 2 3090 004
Поврзани страници
Samo Prasaj logo

ResPublica logo
prespa prekugranicna zastitena oblast

Преспа – прекугранична заштитена област

Паркот Преспа е првата прекугранична заштитена област на Балканот која опфаќа 3 национални паркови и еден парк на природата. Националниот парк „Галичица“ и паркот на природа „Езерани“ кај нас и Националните паркови Преспа во Грција и во Албанија. Со заедничка декларација трите држави се обврзаа дека заедно ќе работат на заштитата и одржливиот развој на Преспа.

Целиот документарен филм „Преспа природа преку границите“ гледајте го ТУКА.

Сподели